Partikelfilter rengöring

Rengöring i en partikelfiltertvätt ger ditt partikelfilter full funktion igen. Själva rengöringen sker i huvudsak med biologiskt nedbrytbara oljelösare och vatten under ett fint balanserat tryck tillsammans med tryckluft.

Vätskeblandningen trycker ut de blockerande partiklarna baklänges ut ur partikelfiltret och rengöringen är effektiv på att ta bort partiklar och sotbeläggningar. Processen är skonsam mot själva partikelfiltret som består av en kärna pläterad med ädelmetaller. (ofta en kombination av palladium, platina och rodium).

Just aska är problemet för de flesta partikelfiler. Aska kan inte tas bort med enbart kemikalier eller värme dvs med en forcerad regenerering på verkstaden. Detta måste ske mekaniskt som av vår tvätt.

Processen inleds alltid med en uppmätning av mottrycket som skapas i filtret för att ha ett utgångsväde, och efter processen görs samma test igen för att garantera ett gott resultat. Vi lämnar alltid 1 års garanti på resultatet.

Vi klarar ALLA på marknaden förekommande partikelfilter, katalysatorer, EGR kylare och mycket mer.

För de vanligaste lastbilarna från Volvo och Scania har vi utbytesfilter redo på hyllan så du kan ha filtret på plats i din verkstad redan innan du påbörjar din service!