Adblue emuleringsbox

Vi är specialister på Adblue enheter för lastbilar och andra fordon. Våra enheter inaktiverar fordonets egna Adbluesystem genom att styrsignalen skickas från vår enhet istället för fordonets adbluepump. Du behöver då inte tanka AdBluevätska och drabbas inte längre av att fordonet går i begränsad prestanda pga att det saknas Adblue i tanken. Boxarna är framtagna för att användas vid ombyggnation till högre Euroklass med eftermarknadssystem alternativt för bilar som ska exporteras till land som inte kräver euroklassning eller saknar tillgång på Adbluevätska. Användning på svenska vägar är ett lagbrott och kan ge böter!

Boxen är enkel att montera själv med hjälp av våra installationsmanualer på svenska eller så kan någon av våra tekniker som finns runt om i Sverige hjälpa till. Om man säljer fordonet kan du ta med enheten till nästkommande fordon om den är av samma Euro klassnivå och av samma fabrikat. AdBlue system kan skapa kostsamma problem på fordonets avgasreningssystem, speciellt på vintern när avgastemperaturen är en faktor som påverkar systemets funktion. Har du ett trasigt system så kan vi även avhjälpa detta med våra system och lösningar beroende på vilken modell du har.

Genom att montera dessa system konverterar du din bil från EURO 4/5/6 tillbaka till EURO 3, Du behöver inte ta bort någon del av AdBlue-systemet, bara installera enheten och sedan är du kvitt problemen med Adblue!  (omtypning av bilen måste utföras, för att bilen ska hamna i rätt skatteklass!, Annars är bilen olaglig att framföras på allmän väg, förutsatt att den inte används för ombyggnation till högre Euroklass med eftermarknadssystem)

Pris AdBlue-enhet Scania Euro 4-5 med snabbkontakter 9500 ex moms, Scania Euro 6 med snabbkontakter kostar 12 900kr ex moms (tar även hand om DPF problem). Monteras enkelt enligt medföljande manual på ca 20minuter. (Har du ett trasigt system finns risk att systemet behöver programmeras av oss, någon av våra återförsäljare eller på fjärr via en dator med Scania program installerat). Kontakta oss för frågor.

Pris AdBlue-enhet Volvo Euro 4/5 med snabbkontakter från 7500 ex moms, Volvo Euro 6 kostar 13 900ex moms (Ej för bilar med Retarder). Här har vi flera varianter av lösningar beroende på bilmodell och om systemet fungerar eller inte. Våra lösningar klarar dock de flesta problem utan bekymmer. Har du en bil som går med effektreducering så ordnar vi det inom 24 timmar (beroende på veckodag och lagertillgång)

Har du fler fordon i maskinparken som behöver Ad-blue lösningar så ger vi mängdrabatter, och väljer du att optimera fordonet samtidigt så bjuder vi på montering samt paketpriser! För Verkstäder finns generösa återförsäljaravtal.

Enheten har 2 års funktionsgaranti utan milbegränsning och levereras kostnadsfritt inom norden. (Fuktskador ersätts ej på Volvo avsedd för montage inne i bilen)

Önskar ni få den monterad och klar på lastbilen så kontakta oss för en prisuppgift. I samband med optimering kan vi erbjuda ett attraktivt paketpris!

Fakta om AdBlue

Med införandet av Euro4/Euro5 standarden, var fordonstillverkarna tvungna att erbjuda fordon med lägre emissionsutsläpp. Detta möjliggörs med att koppla på ett Adbluesystem på fordonet.

Funktionsprincip – Adbluesystemet fungerar på så sätt att vätskan sprutas in i finfördelad form i motorns avgassystem före SCR-katalysatorn, där urean vid korrekt avgastemperaturerna bryts ned till ammoniak (NH3) som i SCR-katalysatorn omvandlar den giftiga kväveoxiden till kvävgas och vatten. För Euro 4 åtgår ca 3-4% Adbluevätska och för Euro 5 så ligger förbrukningen på 5-7% av motorns dieselförbrukning.

Adblue består av 32,5 % (urea) karbamid CO(NH2)2 urinämne i vatten och är giftfri och säker att hantera både för hälsa och miljö. Den aktuella koncentrationen av Urea ger lösningen dess lägsta möjliga fryspunkt om -11 °C.

Med en fryspunkt på -11 °C så förstår man att systemet utsätts för speciella påfrestningar för oss i norden. Många gånger måste även ren diesel sprutas in i avgaserna för att skapa högre avgastemperaturer för att adblue processen ska vara möjlig att starta. Adblue vätskan är kraftigt frätande på kabel och elektronik. Oförbränd Adblue samlas i katalysatorn och byggs på med tiden. När katalysatorn är nog full kommer bilen att tappa effekt och börja ta betydligt mer diesel. Enda lösningen blir att byta katalysatorn.

Låg temperatur orsakar problem på t.ex. injektorn som injicera Adblue-vätska som då blir igentäppt. Det är den vanligaste orsaken till att Adblue doseringssystemet slås ut på vintern. Adblue fryser vid -11C vilket gör att hela systemet har sin största utmaning rent tekniskt på vintern. Om avgastemperaturen inte uppnåtts när Adblue injicera bildas det lätt kristaller som i sin tur blockerar slangar, ventiler och hamnar till sist i kristallform i katalysatorn som är svåra att lösas upp i efterhand. När katalysatorn blir igentäppt så skapar det även högre mottryck i avgasröret och detta leder till högre bränsleförbrukning.

Vår Adbluebox ersätter alla SCR systemkomponenter som:

 • AdBlue pump
 • Temperatursensor (en eller fler)
 • NOx-sensor
 • AdBlue tanknivågivare
 • Tryckgivare
 • AdBlue vätskan används inte längre
 • I händelse av fel på SCR systemkomponenter behöver det inte repareras eller bytas ut eftersom Adblueboxen emulerar systemen
 • Liten risk för att hamna i ”reducerad effektläge” pga av SCR systemfel eller avsaknad av vätska i tanken.
 • Diskret installation – Adblueboxen emulerar samtliga komponenter och ger inga felkoder vid diagnos.
 • Enkel installation och borttagning utan permanent ingrepp i fordonets motorstyrenhet
 • Eftersom det inte finns någon permanent ändring av bilens elektronik, kan SCR-systemet återställas helt vid försäljning.
 • Vår box håller till skillnad från de flesta andras högkvalitativa elektroniska komponenter som är utvecklade för att klara de extrema förhållanden som råder i ett fordon
 • Vi KAN systemet och bidra med kunskaper som du inte hittar hos någon av de andra leverantörerna
 • Vi lämnar alltid garantier på våra komponenter
 • Vi lovar snabba leveranser när du står med trasigt system och bolaget förlorar pengar på stilleståndet

Våra leveranser sker snabbt och enkelt. Vi svarar alltid på mail och telefon, så har du frågor eller funderingar så finns vi tillgängliga!

Satserna är framtagna för exportmaskiner och maskiner som arbetar i miljöer som förhindrar dess funktion. Får inte monteras på maskiner som används på svensk mark, detta skulle utgöra ett miljöbrott och kan vara straffbart!

Optimering

Här nedan kan du kolla vilka typer av optimering vi kan erbjuda till ditt fordon. Årtalet som anges står för när modellen släpptes första gången så välj det år som kommer närmast före din bil. Vi saknar flera modeller i listan så hittar du inte din modell så kontakta oss gärna via mail eller på Facebook så kollar vi upp och återkommer.

Vanliga frågor

Hur betalar man?

Vi tar kort eller faktura utan extra avgifter. Vill man dela upp betalningen kan vi lösa även det.